Wanneer?

Reflexzonetherapie kan bij iedere denkbare klacht ingezet worden. Indien u vragen heeft of twijfelt of uw klacht wel behandeld kan worden, neem dan vrijblijvend contact op, zodat ik uw vragen persoonlijk kan beantwoorden. Samenwerking met de reguliere (huis)arts kan de genezing bevorderen.

 

Reflexzonetherapie kan beoefend worden op de voeten, handen, oren en het gezicht. In mijn praktijk werk ik voornamelijk op de voeten. Indien er problemen zijn met het behandelen op de voeten, kan er een behandeling op de handen worden gegeven.

 

Voorbeelden van klachten die goed met

reflexzonetherapie behandeld kunnen worden zijn:

 

Hoofdpijn/migraine

Klachten voortkomend uit stress

Vermoeidheid

Slapeloosheid

Hoge Bloeddruk

Diabetes

Spataderen

Verkoudheid

Spijsverteringsklachten

Eczeem of allergieën

Tennisarm

Nek- en schouderklachten

Gewrichtsklachten

Hormoon gerelateerde klachten

Of (een combinatie van) klachten waar geen duidelijke diagnose voor de stellen valt

 

 

Waarom?

Reflexzonetherapie spreekt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan, om zo de disbalans(en) op te heffen. Het ondersteunt en bevordert de natuurlijke processen om zo het lichaam zijn balans weer te laten vinden. Op deze manier kunnen (pijn) klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

 

Kinderen

Ook kinderen hebben baat bij reflexzonetherapie. Zij worden rustiger en ontspannen. Tevens kan een behandeling erg effectief zijn bij Keel- Neus- en Oorklachten.

Wanneer en waarom reflexzonetherapie?

Oorsprong reflexzonetherapie

 

Reflexzonetherapie bestaat al duizenden jaren en wordt al deze tijd al beoefend door verschillende volken. De Egyptenaren, Chinese volken en de Indianen. Begin vorige eeuw werd deze therapie door twee Amerikaanse artsen en een fysiotherapeute herontdekt.

In 1958 heeft de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt de reflexzonetherapie in Europa geïntroduceerd.

 

Footloose,  Insteek 19, 2771 AA Boskoop, T: 06 - 464 182 48, E: info@foot-loose.nl

Copyright Footloose 2013